24/2/11

       "No us puc demanar que sentiu  passió per l'havanera. Però sí més no, podeu mirar d'estimar-la. Ni que sigui un pensament."Càstor Pérez

                                                          Presentació


Aquest blog està dedicat a les havaneres,un meravellós estil musical que solia envoltar-me les nits d'estiu a Palamós quan de molt joveneta hi passava uns dies de vacances amb la meva avia.
M'agradaven les dolces melodies que bressolaven i les lletres que parlaven de les barques,les ninetes dels pescadors i dels mariners,les xarxes,l'enyorança de les terres cubanes i per damunt de tot el mar.


Segurament és el que tothom li vé a la ment quan sent la paraula,havaneres...un munt de sensacions dels dies d'estiu vora el mar; les barquetes pintades de vius colors a la sorra o dins l'aigua,el vol de les gavines,l'olor del mar i dels pins de les cales,una posta de sol o un cel estelat acompanyant una dolça i alegre cantada.
Unes vetllades màgiques,plenes de llum i melodia que ens acompanyaven la resta de l'any fent-nos somniar en tornar als alegres i càlids dies d'estiu vora el mar.


Ja de més gran he descobert que aquelles dolces melodies ens parlen amb lletres plenes de poesia i sensibilitat.
M'agrada molt la poesia i la vessant poètica de les havaneres és el que més m'ha agradat i despertat el meu interès.
El meu desig és donar a conèixer aquestes meravelloses lletres envolcallades de dolces i vibrants melodies.Mostrar que hi ha tot un món de poesia,ric de sentiments i imaginació en cada cançó.


Les primeres havaneres en castellà del segle XIX i principis del XX i les poques que hi ha en català,les trobo molt boniques,amb estil de poesia clàssica,amb un llenguatge i unes imatges i temes molt romàntics i a la vegada senzills i ingènus;Vivir en la Habana,A Mi No Me Gusta el Coco,Yo Soy Guajira, Rossinyoleta,
Serenata,La Barqueta,Dels Teus Ulls Una Mirada...


Aquestes havaneres són inolvidables,però el que de debo manté viu i enriqueix any rera any aquest preciós estil musical,són les nombroses cançons que des dels anys 70 més o menys han anat escribint i musicant un grapat de compositors i lletristes que han aportat el seu estil personal i nou al món de l'havanera catalana;Antònia Vilàs,Carles Casanovas,Josep Lluis Ortega Monasterio,Albert Prat,Carles Pastor,Salvador Dabau,Pep Nadal,Antoni Mas,Josep Bastons,Tòfol Mus...
Havaneres noves però al meu parer no menys autèntiques i inolvidables ja que el seu compàs musical i la delicadesa,sensibilitat i temàtica les converteix en una brillant continuació d'aquelles primeres cançons d'una època de record.


Al meu parer,les cançons d'aquests compositors catalans són d'una sensibilitat,profunditat i poesia que iguala i en moltes ocasions supera les havaneres antigues.
Les lletres són més elaborades,més llargues,més profundes,els temes més originals i imaginatius;Records d'Infant i Ona d'en Carles Casanovas,Vull Tornar i Oda al Mediterrani d'Albert Prat,La Barca Xica d'en Rafael LLop,Gelosa d'una Gavina i El Cant del Mar de l'Antònia Vilàs,Pensant en Tu de l'Antoni Mas,Tornaré de J.LL.Ortega Monasterio,LLuna Plena i Qualsevol Dia de Tòfol Mus,Havanera Enamorada i Havanera del Port de Carles Pastor...
Les melodies segueixen també sent dolces,intenses i vibrants;La Calma de la Mar de Nicolau Guanyavents,Lluny de la Mar d'Albert Prat,Al Pirata Joan Torrelles de Carles Casanovas,Tamariu de Josep Bastons,El Capità de l'Antoni Mas,Un Cant D'Amor d'en Salvador Dabau,La Balada d'en Lucas de J.LL. Ortega Monasterio,Des del LLagut de Toni Subirana...


El blog,doncs,està dedicat a les lletres de les havaneres,a la seva música i als seus compositors.
El meu desig és compartir el meu gust i estimació per aquest meravellós estil musical i a l'hora contribuir a donar-lo a conèixer i difondre.
El blog,per tant,està exclussivament dedicat a havaneres,valsets mariners i havaneres-balades si així es poden anomenar.
Hi ha tot un món a descobrir en les lletres i melodies de les havaneres..un món de llum,color i bellesa amarat de sentiment i sensibilitat.
Desitjo que aprengueu a valorar-lo i estimar-lo i que us trobeu a gust en aquest blog.


Anna Maria Esther

                                 
                      Email;bonnieannie.eng@gmail.com



Records d'Estius d' Havaneres















                   

48 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Anna Maria, esta molt bè aquet blog sobre les havaneres. Es nota que ès un tema que t'agrada i t'apassiona.

Enhorabona, per el teu blog i la iniciativa que as tingut ès bona idea.

Una abraçada bèn forta Amanda Campàs.

Anònim ha dit...

Hola wpa! Com et deia en el meu mail, aquest blog ha estat realment una SORPRESA i molt agradable!!!
Anims i endavant!! Un petó!
Mireya

Anònim ha dit...

Hola Anna Maria: Com comparteixo amb moltes de les teves vivèncias en torn les havaneres i els estius a la Costa Brava. Jo hi viscut molt bons moments amb la meva mare que es la que em va fer estimar tant aquestes precioses lletres. Ara no hi falto mai a totes les cantades que puc anar. Soc molt amiga i admiradora del grup Port Bo i del Peix Fregit (i d'altres també) Gràcies per crear aquest blog.
Pilar de Barcelona

Anònim ha dit...

Bon dia sóc en Josep Bastons;
" M'agrada molt el etu blog doncs seria interessant que algú del pais o de Cuba ens expliqués coses de les havaneres que desconeixem l'origen.
Encara és un món tancat i hi ha moltes coses per descobrir de la seva història.Les coses d'aquí ja les sabem.
Seria molt interessant que els altres llocs on fan havaneres ens expliquessin la seva versió sonre aquest tema.
Per molts anys Anna Maria i una abraçada als seguidors del blog Les Havaneres Ronàntiques."

Josep Bastons i Fábrega

Anna Maria Esther ha dit...

Hola Pilar de Barcelona.M'ha fet il.lusió el teu comentari perquè els altres lectors són amics però tu ets la primera persona que no conec que em deixa un comentari.
Potser hem coincidit en més d'alguna cantada si ets seguidora dels Port Bo.Si et veiés potser et coneixeria.Tot i que he seguit el grup Port Bo fa dos anys i mig i he anat a moltes cantades no conec seguidors assiduos tret d'una parella de Castellar del Vallès i una senyora de Gràcia i el seu marit força simpàtics i agradables.
Jo també solo a anar a les cantades amb la meva mare però com que ella s'estima més no seure al davant,jo no solo estar acompanyada i per això m'agrada parlar amb la gent que tinc al voltant.Mentre espero que comenci o a la mitja part,sempre he conegut persones molt maques que tot i no ser seguidors em demostren molta simpatia i s'interessen molt pel que els explico del grup Port Bo i de les cançons en general.Així canviavem impressions,els parlava del suport a les havaneres a internet a travès d'un blog d'havaneres.
Molts compraven els discos i prometien repetir i amb tot plegat es feia la cantada encara més profitosa.
Gràcies per mirar-te el blog i deixar el teu comentari.
El que més vull i per això he creat aquest blog és que el fet de parlar i difondre aquestes meravelloses cançons faci que cada cop més persones les coneguin,s'hi interessin i les aprenguin a valorar i estimar.
Què deixin de pensar que totes les havaneres són iguals i que tot s'acaba amb les quatres típiques i més conegudes.
Només que de tan en tan alguna persona entrés al blog i quedés captivada per aquestes cançons i comencés a interessar-s'en,escoltar-les en discos i cantades ja em sentiria contenta i recompensada.
Espero poder parlar amb tu algún dia Pilar.
Has estat molt amable.Moltes gràcies.

Unknown ha dit...

És una sorpresa el teu blog Anna Maria però amb el qte t'agraden les havaneres des de fa un temps,sembla que és el que toca..

Unknown ha dit...

Ens agrada molt i creiem que és bona pensada que el dediquis només a havaneres perquè encara que siguin part de la cançó de taverna,a tu és el que més t'agrada i ja sabem que els boleros,per exemple és un gènere molt més conegut,o potser millor dit,amb més difusió i suport.
Els boleros són molt cantats i per molts més intèrprets i no necessiten tanta diguéssim publicitat.
Les havaneres són molt menysconegudes i goso dir pobrement conegudes.Només caldria una enquesta pel carrer i tothom anomenaria La Bella Lola,El Meu Avi i La Gavina (la Carina i jo n'erem uns)que són molt boniques i uns clàssics però tampoc és això.
Endavant amb el teu suport al món de l'havanera i amb aquest blog tan bonic i diu la Carina,"coque-
tó" (talment com tu ets) que estàs fent.
Anem a acabar de fer una ullada.
Petons des del Vallès.
Ricard i Carina

Anna Maria Esther ha dit...

ACLARIMENT
Arrel de preguntes d'alguns lectors vull aclarir una cosa sobre les entrades o reportatges que faig al blog.
Els que jo deixo al blog,per exemple,les cançons,compositors o el que sigui,va quedant escrit per ordre de la data més antiga.Es a dir,que a mesura que ho poso,el més antic queda enrera i el més nou és el que queda primer.
És diferent dels comentaris que van quedant un sota l'altre darrera el primer.
Els reportatges (s'en diuen entrades al blog) es coloquen a l'inrevés.
Les primeres cançons,compositors i discos que he posat i les col.laboracions a Les Vostres Havaneres,quedaran enrera i el primer que es veurà al obrir el blog,és la darrera entrada que s'ha fet.
És així com funcionen els blogs i vé predeterminat.
Tot i així,hi ha l'arxiu a cada blog per tal d'anar a veure tot el que s'hi ha posat.
Gràcies.

Anònim ha dit...

Hola Anna Maria:
Em fa molta il.lusió veure el teu blog que amb tanta il.lusió has fet.
M´agradarà molt llegir les coses que investiguis de la història de les havaneres. Realment les lletres de les havaneres que has escollit son molt boniques i les fotogràfies que les il.lustren també.
Ara la feina grossa ja esta engegada, t´animo a que continuis.Moltes felicitats per aquesta iniciativa tan bonica.
Olga

Anònim ha dit...

¡Estimada Anna María! No puedo por más que felicitarte por todo lo alto por tan estupendo trabajo y tanta dedicación y búsqueda como eso conlleva, te animo a que continues en ello y prosperando cada vez más, francamente el trabajo que te han llevado "tus Havaneres" es tan gratificante que debe llenarte de mucha satisfacción.
Sigue con ello con todo mi ánimo. Molts petonets.
Mandy, Madrid

Anònim ha dit...

Querida Anna María:
El blog es muy bonito. Me gusta mucho.
Me gusta porque está hecho con ilusión y sentimiento y, sobre todo, con el corazón, ese recóndito lugar donde brota lo mejor del ser humano.
A mi también me gustan las havaneras, por su armonioso ritmo musical, por sus mensajes que, cual gaviotas viajeras, transportan muy lejos mensajes llenos de historías de sufrimientos, de añoranzas, de separaciones obligadas....pero también de esperanzas, de alegrías y, especialmente, de amor con mayúsculas, el mas noble de los sentimientos humanos.
Ánimo, Anna María, sigue enriqueciéndolo con nuevas letras y nuevas ideas que seguro serán del agrado de muchas personas entre los que me encuentro.
Besos.
Blas

Anna Maria Esther ha dit...

Queridos Blas y Mandy,os mando besos a los dos de vuelta a Madrid y no sabeis quanta ilusión abrir el blog y leer vuestros mensajes.
Blas,tu también eres poeta,ya lo sabes,y siempre recuerdo las Navidades que pasamos recitando poemas con Amanda,Mandy y mamá en el salon y incluso paseando por Barcelona.Tenias a tu suegra y mi madre embobadas escuchandote.
Me ha encantado como has descrito las habaneras;precioso lo que has dicho.
Como os dije,habrán habaneras también en castellano y la primera,una preciosa canción que hace poco he concido,EL Barquito de Nacar,será para vosotros.
Os encantará porqué tiene una melodia maravillosa y és muy dulce.
Espero que os hayan gustado las tres primeras en catalán.
Ya verás Blas,tu que eres un enamorado de la poesia que letras tan preciosas...y espero que quieras colaborar con algún poema o habanera de vez en cuando.¿sabes que hay un libro titulado Castilla canta habaneras?
Tu también serias un buen letrista.
Besos para los dos y mil gracias por vuestro apoyo.

Anònim ha dit...

un trabajo fantastico. Tiene mucho mèrito lo que has hecho. una de las mejores paginas que he visto.làstima que no comprenda muy boien el catalàn. ¿Porquè no lo haces tambien /o en español. Besos y sique incrementando el habanerismo. Juan Muñoz. amigo de amanda y blas.

Anna Maria Esther ha dit...

Desitjo que us agradin les cançons per escoltar que he triat pels blogs i que el so sigui tan bo com el que estic sentint ara mateix.
A Les Meves Havaneres hi haurà una cançó nova cada setmana i més cançons pels nous blogs.
Gràcies pels vostres bonics comentaris.

Anònim ha dit...

M'agrada molt tota la música!!
són unes havaneres molt boniques i escollides...no massa conegudes moltes al menys per mi.Sóc com la majoria del públic d'havanera de festa major.Sé les més conegudes i prou.Ara seguint el teu blog ja n'aniré coneixent de noves i realment boniques per què si i paga la pena de conèixe-les.Això li dóna un aire molt bonic al blog perquè sense sentir-les no seria pas el mateix.
M'agrada com has acabat d'arreglar les lletres que havies posat i espero la nova.
Aquesta foto del grup Port Bo està bé però quedaria molt bé que en posesis una de les de quan canten a la barca per Sant Joan al port de Palamós.
És un blog que dóna gust nena.
Petons.LLuisa de Barberà.

Anònim ha dit...

Bona tarda Anna Maria,
No sóc molt aficionada al món dels ordinadors, ni tampoc d' Internet,la mare i tu ho sabeu ven bé prou com bones amigues meves que sou, però sens dubte i gràcies a aquest blog tant marevellós que has creat, seràs la culpable dels meus inicis en les noves tecnologies.
Compartim amistad i cantades, i desde d' avui compartirem el meu interés per aquest blog, fruit de la teva passió i dedicació per les havaneres.
Fina.

Anònim ha dit...

Molt interessant i molt ben fet nina.
T'expliques molt rebé i ens expliques tot de coses interessants.
La música:PRECIOSA i bastant nova per mi...t'aniré seguint i així podré parlar de quelcom més que El Meu Avi i la Gavina quan vagi de cantada.
Una abraçada nina.
Paco Montserrat

Anna Maria ha dit...

Ja està fet el blog CALELLA DE PALAFRUGELL I LES HAVANERES.
Desitjo que us agradi.

Anònim ha dit...

Quin treball tan preciós has fet !!!

Ens ha sorprés gratament la sensibilitat, la profonditat i el bon gust en que expreses la historia del mon de l'havanera.

T'encoratgem perqué continuis amb fermesa el camí que has emprés.

Una abraçada molt forta
PILAR I RICARD

Unknown ha dit...

Hola Anna Maria,
He llegit i escoltat les haveneres d'aquest blog que és una meravella.
Crec que pot esdevenir un lloc de referència en aquest món.
Una forta abraçada
Marga

Anònim ha dit...

El teu blog és un sòlid recolzament al món de l'havanera.
M'agrada per què toques tots els temes;cançons,història,Calella,dis-
cografia,lletristes i compositors.
Però el que hi trobo a faltar és un apartat de grups,que sens dubte són una part vital i imprescindible en la difusió de l'havanera.Que parlis dels grups que t'agraden i les seves cantades,això acabaria d'arrodonir aquest excel.lent blog.
Sóc filla de Plafrugell i t'agraeixo el blog dedicat a Calella (l'havanera de l'Antònia Vilàs no la sabia i m'uneixo a l'opinió de que s'hauria de donar a conèixer precisament per Calella i Empordà)i també la biografia d'en Josep Bastons i en Carles Casanovas,la millor "parella havanera" que tenim la sort de tenir entre nosaltres.
L'Antoni Mas,ja no el conec tan.
Moltes gràcies Anna Maria Esther per la teva esplèndida idea de crear Les Havaneres Romàntiques.
Núria de Palafrugell

Anna Maria Esther ha dit...

NOVA SECCIÓ AL BLOG:ELS CANTAIRES

Vàries persones m'han comentat que trobaven que estaria bé una secció dedicada a grups i que per què no hi era.

Ara fa dos mesos que vaig començar el blog amb la idea de centrar-lo en les cançons i això és el que vull fer i la raó de ser del blog.

De tota manera,els grups són clarament amb les cançons i els compositors,l'ànima de les havaneres i ja que aquest blog és de suport a aquest estil musical i he mirat de que sigui complet en tots els àmbits (història,lletres,melodies,biografies de compositors,Calella,discos i llibres,noticies...)he pensat que un secció dedicada als grups no hi pot mancar.

El meu suport als grups i cantaires és a travès de la presentació i comentaris de la seva discografia a Discos i LLibres,a més de la secció Les Meves Havaneres amb les lletres i melodies interpretades per diferents grups.És el millor suport que crec que puc i sé donar-lis.

Per això i per què no he enfocat el blog per fer seguiments de cantades ni m'interessa fer "crònica social" del món de l'havanera,a la nova secció i trobareu simplement una presentació dels grups que de moment més m'agraden i que conec amb les seves pàgines web a la xarxa per tal de que qualsevol cosa que vulgueu conèixer o saber d'aquests grups,la pugueu consultar vosaltres mateixos i adressar-vos a ells personalment.
Estic segura que tots molt amablament,com han fet amb mi,estaran encantats d'informar-vos.
El preciós poema musicat CANTAIRE D'HAVANERES d'en Jaume Cristau del grup gironí Terra Endins,l'he trobat el millor acompanyament per la meva presentació de grups amb les fotos i una emotiu i bonic homenatge en cada una de les seves frases,als cantaires d'havaneres i els seus grups.
Desitjo que us agradi i moltes gràcies per tots els vostres sincers i bonics comentaris de suport.
Anna Maria Esther

Anònim ha dit...

Hola Anna Maria,
Et felicitem pel blog, està molt treballat. Sens cap mena de dubte aquest blog s'ha de convertir en un lloc de referència pel món de l'havanera.

Una abraçada.
Susanna & Joaquim

Anònim ha dit...

Hola Anna Maria , soc la Trini , per fi tinc una mica de temps i he pogut entrar al teu bloc, he fet una ullada i m'agrada molt , endavant amb les havaneres , tens molt de gust i es molt agradable .

Trini

PILAR AREVALO ha dit...

Felicitats per aquest blog tan especial,realment transmet la sensibilitat que vols fer arribar ...et desitjo molta sort i endevant ;)soc la Pilar de la botiga de decoració.

Anònim ha dit...

ENHORABONA BONICA!!et deixo el meu primer comentari per Calella i les Havaneres.MERAVELLÓS!!
Marta Valls

Anònim ha dit...

Un GRAN blog en majuscules!Sóc la cunyada d'en Joan Peiró,que és amic d'en Ricard i la Carina.També sóc de Sant Quirze del Vallès. Et felicito amb totes les ganes per què he passat una molt estona llegint-lo.
M'agraden molt totes les parts del blog i el seguiré i també ho diré a amics i companys de feina.
El que m'ha agradar molt és la cançó Luz que Brillas que hi ha a al pàgina de la discografia.
Quina merevella de interpretció amb el violí.M'ha agradat moltissim.L'he escoltat varies vegades.Sembla una dansa hungaresa.No sabia que el grup Port Bo portés aquesta cançó al seu repertori i en fes una gravació tan magnifica.Em podràs dir en quin disc està?han gravat més cançons així amb violins i d'altres instruments?no són les típiques havaneres que solo a escoltar per la festa major.M'agradaria comprar-la.
Gràcies i ENDAVANT!!
Núri Alsina

Anònim ha dit...

Moltes felicitats per aquest blog romàntic d'havaneres.Les cançons triades són una meravella i desitjo Anna Maria Esther que el puguis anar omplint de melodies i lletres precioses amb tan bon gust i incert.
Sóc amiga del gimnàs de la Mireia.Sóc de LLambilles.
La immillorable versió de Luz que Brillas que ha encandilat la Núri és al disc Barquejant,un dels millors treballs del grup Port Bo que ja tinc ganes d'escoltar a les piscines de Quart si hi tornen a venir.
Al disc hi ha també la millor versió de Barquejant,el Pensament d'en Bastons i la Narcisa Oliver,una obra mestre de les havaneres,la sardana Girona M'enamora i....el cant del Barça!!
Un magnific treball.Els Port Bo enregistren amb orquestracions sensacionals Nuri,sobre tot des del 2000 més o menys.
Deixo també la meva col.laboració amb un valset que m'agrada molt.
Molt bona idea l'espai de compartir i col.laborar i FELICITATS PEL BLOG DE TOT COR!
Se sap ja si els Port Bo actuaran a Quart?ho saps?Hi sols anar m'ha dit la Mireia.M'agradarà coneixe't Anna Maria Esther.
VISCA EL BARÇA,CATALUNYA,LLAMBILLES I CASSÀ.
Montserrat Vilalata

Anònim ha dit...

Sóc la Carme de la Creu Alta.Guapissim aquest blog teu nena.
M'he quedat ben parada.Tan ple de cançons boniques i fotos.I tot el que dius..m'ha agrada molt.
Es poden demanar cançons? jo voldria El Meu Secret,la de la caleta oi? i una que diu:"canta l'alegre primavera,canta nineta que enamora".
ja deus saber de qui és oi?
Són dues de les que més m'agraden.

Eh que bé ho vam passar a Barberà pel setembre? aquelles sardanes tan divertides i els teus amics Port Bo tan riallers i divertits.
Ja saps si vindran aquest any? i que? han tret un disc nou?
Ho fan molt bé i tenen unes veus fantàstiques.
Bueno rosseta,que vagi molt bé per la costa,que ja bé el bon temps i ets una privilegiada de viure-hi.
Petons i abraçada.
Endavant amb el blog! en farem propaganda!

Anònim ha dit...

Hola carinyet.Espero que et vagis recuperant i ens presentis moltes més cançons d'aquestes tan boniques que t'agraden amb els teus comentaris i les fotos tan maques.
Aviam si és ben aviat.Tens un blog maquissim i estic molt contenta de que l'hagis fet amb tan carinyo i de que t'agradin tan les havaneres que són un estil molt romàntic i tendra.Hauria d'agradar a molta més gent perquè aporten alegria i fan sentir bé.Aquest teu blog és molt important per ajudar a que es coneguin i tinguin forces seguidors.
Cuida't i posan's cançons boniques ben aviat.
I la del disc que ens vas regalar l'estiu?Penso en Tu i la del Capità?les posaràs?
petons nineta.
Mª Carme Miró

Anna Maria Esther ha dit...

Ja hi ha la secció PETITA HISTÒRIA DE L'HAVANERA.La darrera que quedava.
Ha estat molt bonic fer-la.
És senzillament una part més del blog que no hi pot mancar per tal de que tingueu una modesta noció de la història de l'havanera.Per més informació hi ha diversos estudis i llibres (que aniré posant de mica en mica a la secció de discos i llibres)i la Fundació Ernest Morató de Palafrugell.
Desitjo que us agradi.

Anna Maria Esther ha dit...

Moltissimes gràcies familia i amics pels vostres carinyoso comentaris.
Sento no haver pogut contestar abans per motius de salut.
Avui m'ha fet molta il.lusió obrir el blog per posar la nova secció que tenia a mig fer i llegir el vostres comentaris.
I tan que podeu demanar cançons i les aniré posant de mica en mica per què així hi haurà feina per mooolt temps.
Gràcies a les seguidores de Cassà.No us conec però hi tinc amics que sé que parlen força del blog.
Gràcies per La Botiguera i la Xalana.Les heu posat bé.És l'única manera de fer-ho;sota qualsevol comentari.Després jo ja les faig entrar com a article.Doncs no havia pensat posar-hi música però penso que és bona idea i ja ho faré ( de les que tingui la música es clar)de cara a la setmana que bé o l'altre.
No sé si hi ha cap foto de can Tramuntana.Ho preguntaré per Cassà i li comentaré a en Toni Mas.Segur que estarà content dels vostres comentaris.
A la secció hi podeu deixar poemes,i cançons en general encara que no siguin havaneres.
Les que no arregli és per què tinc intenció de posar-les a la secció Les Meves Havaneres on ja sabeu que només vull que hi hagin havaneres i valsets mariners.
Gràscies per contestar-vos entre tots preguntes que em feu i gràcies per tot.

Anònim ha dit...

Carai!!! Anna Mª realment tñ ha quedat un blog preciós i cada vegada més documentat. N´aprenc molt.
Gràcies per tot aquest bonic recull i treball de recopilació.
Endavant..petons Olga

carmina ha dit...

QUINA SORPRESA MÉS MACA ANNA MARIA!
sabia que faries alguna cosa!sabia que amb la teva estimació per les havaneres no et quedaries de braços plegats!ja fa un temps que busco però com que l'adreça del teu blog no diu la paraula havaneres,ha sigut més dificil.L'he trobat per Carles Casanovas i Rigall i Josep Bastons i Fàbrega per que al penjar les seves biografies i ser les úniques que hi ha a la xarxa,han quedat al google.
Has fet molta feina i molt ben feta des del febrer.ESPLÈNDID aquest blog amb tanta música i fotos precioses.Estic molt contenta per tu i m'ha fet molta il.lusió.T'aniré deixant comentaris sobre les altres seccions però ara m'en vaig uns quants dies de vacances a la Provença,un pais poètic i ple de color.
Estic contenta de que hagis deixat el teu correu privat per què així podem estar en contacte.
I si es poden demanar cançons ja deus saber quina et demanaré eh...?
quan puguis..deus tenir "llista d'espera". I amb COLORS serà fàcil posar fotos precioses i que quedi ben bonica.Totes t'hi han quedat molt.
FELICITATS I ENDAVANT!
Carmina Castellví

jaume ha dit...

Bona tarda i la meva més calurosa enhorabona.Sóc en Jaume de Llançà,l'amic de la mili del teu cosí Paco.Ens vam conèixer a la festa de la cirera de Céret ja fa uns quatre anys.Ja t'en deus recordar suposo.Saps que allà si celebra també un certamen d'havaneres i que Les Veus de l'Estany és també un grup que val la pena de coenèixer?
El teu cosí m'havia dit que has fet un blog molt bo i té tota la raó.
En destaco l'originalitat de combinar els articles i lletres de cançons amb la música i les fotos.
És molt bon fet i pensat i molt ben estructurat per què mostra cada cosa en la seva secció.
M'agrada molt tot en conjunt.Excel.lent treball.Et deixo una quants comentaris més a d'altres seccions que m'han agradat.
Content de saludar-te Anna Esther.
Salut i endavant.
Jaume Robles

Anònim ha dit...

Bona tarda Anna Maria.Sóc el consogre
de la Consol.Ens vam saludar a Calella,a l'arbreda i al Collet amb els Port Bo.
Et felicito per aquest inigualable suport a la cançó de taverna.
És un gran treball el que estàs fent i desitjo que doni bons fruits.
Et deixo comentaris a tres havaneres i als Cantaires;l'havanera d'en Jaume Cristau dedicada als cantaires per presenta el blog de grups és un 10!
ENDAVANT I ENHORABONA
Joan Matas

margarida ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
margarida ha dit...

Anna Mariaaa!!sóc la Margarida Homs,però quina preciositat de blog has fet noieta!quina sorpresa!
estic molt contenta d'haver-te trobat.I ja m'ho imaginava!però que fos tan ben fet i tan original..és digne de conèixer.
Com la Carmina,t'he trobat remenant pel google amb la lletra d'Ulls Verds i Un Cant d'Amor.
Es dolç,tendra,interessant amb tan color i música preciosa.No tinc paraules nena.M'en alegro per tu de tot cor i desseguida t'escric però he pensat que et faria il.lusió el meu comentari.
Ha sigut aquest vespre cap a les set i encara no he tingut temps de llegir-lo bé,només he mirat quedant-me bocabada a cada pas!
Has feina molt feina des de febrer!
I en Josep Bastons i parla! això si que és un luxe.
Maca,et desitjo el millor,no cal no dir-ho.Veig que tens una altre Margarida al blog amiga de l'Antoni Mas.Jo sempre et posaré Homs quan comenti.
Un petonás i fins ben aviat.
ENDAVANT MACA!!

Anònim ha dit...

Hola anna maria soc en jaume romaguera de barca de mitjana,
en el meu nom i de tot el grup
la nostre gratitut per la feina
i la didecacio d´aquet treball
tan ben fet un pato.
jaume.

Neus ha dit...

Molt amables Barca de Mitjana de ccontestar.I a tu Anna Mª Esther et torno a agraïr el teu esforç en fer aquest blog cada cop més bonic.
La música és merevellosa i la teva tria d'havaneres de molt bon gust.
Són HAVANERES en majuscula.Del més bo que es fa i s'ha fet.
Et desitjo molta sort.
Neus Estruch

Anònim ha dit...

Qè ha passat amb Vull Tornar-te a Veure cantada pel mestre Bastons que vas posar a Les Meves Havaneres?
ja no hi és.L'has tret Anna Maria?
Josefina Torrent

Anna Maria Esther ha dit...

Hola Josefina.Amb Vull Tornar-te a Veure,ha passat senzillament que no se sentia bé i m'estimo més presentar-la per un grup que m'agradi i que l'enregistri l'any que bé.
Els Bergantí la canten aquest estiu i amb sort potser l'enregistraran.

NEUS ha dit...

Hola Anna Maria
Com ja et vaig dir he esperat un temps en posar-te un comentari però ara si que és el moment. Et felicito per la teva feina, per la dedicació a l'havanera; no hi ha dubte que t'egrada molt. És un bloc bonic i complert; endavant i visca les havaneres!

Anònim ha dit...

Felicitats pel teu blog.M'ha agradat molt com t'he dit La Història de l'Havanera però tot el blog és molt ben fet.Molt femení això si.Es nota el teu amor i bon suport al gènere.Felicitats també amb els programes de ràdio.
Endavant! Lluis Brunsó de Banyoles
Quan us escoltarem allà?

Nando ha dit...

FELIÇ 2012!!

Nando ha dit...

Els autors són uns artistes però tu també al crear aquest blog Anna Maria.
Les teves presentacions fan justicia a unes cançons precioses i tu les fas veure el doble de boniques i té molt merit el que fas.
Felicitats pels programes noieta.
Molt bon any

DOLORS ha dit...

Hola Anna Maria.
Ja et vaig dir que jo entro molt al teu blog per escoltar-te els programes de ràdio, ja que no tinc massa temps per res més.
Volia comentar-te una cosa que vareu parlar amb en Joan de la ràdio,sobre en Llibori.Es diu Josep Pujol i és de Sant Feliu de Guíxols,i com molt bé a comentat en Joan,va estar en un grup que es deia Quercos Illex,també de la nostra ciutat.Però va retornar al món dels grups d'havaneres amb el seu grup,al de tota la vida,a la Colla Jacomet;va ser quan va morir-se en Jordi Riera,ànima del grup,quan va entrar als Llops de Mar fins a dia d'avui.
Moltes felicitats pels programes de ràdio que sempre que puc escolto,i com no felicitar-te per tota la recerca i tasca que estàs produint sobre el món de l'havanera.
Una forta abraçada.
Dolors Puig Roselló

Rosina ha dit...

Anna Maria,les meves més sinceres felicitats per aquest blog meravellós i pel teu suport i gran estimació a les havaneres.No he conegut res més artistic,original i bonic a la xarxa sobre havaneres i cançó de taverna.
Estic molt contenta d'haver-te trobat i et desitjo el millor.
Una abraçada i un petó.
Rosina